Flash News

Ditari i Opozitës

Berisha: Shërbimi pyjor menaxhohet nga patronazhistë, 70% e personelit pa arsim përkatës

Berisha: Shërbimi pyjor menaxhohet nga patronazhistë, 70% e personelit

Në 100 Vjetorin e Shërbimit Pyjor Shqiptar, anëtarët e departamentit të Pyjeve në PD, Drejtuesi i departamentit Hasan Cani, anëtarët Dhimiter Pina,  Rita Xhorxhi, Nazmi Ajazi, Ilir Hoxha dhe Agim Tafazi, u takuan me Kryetarin e Partisë Demokratike Sali Berisha.

Ata theksuan se ky 100 vjetor e gjen Shërbimin Pyjor Kombëtar në ditën e tij më të keqe. Në vlerësimin e Departamentit, specialistët e pyjeve janë pa punë ndërsa në vend të tyre gjenden patronazhistë të punësuar nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit, Agjencia Kombëtare e Pyjeve, Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura dhe në çdo Bashki.

Ata vunë në dukje se fondet për pyjet dhe zonat e mbrojtura për periudhën 2014 e deri më sot nuk kanë shkuar në drejtimin e caktuar, por janë përvetësuar në mënyrë korruptive.

Nga një studim i bërë në vitin 2019-2020 ka rezultuar se 70% e personelit janë pa arsim përkatës pyjor dhe asnjë Bashki nuk ka ngritur strukturat e menaxhimit të pyjeve dhe kullotave në përputhje me kërkesat e ligjit.

 

Të fundit