Flash News

Bota

Mbi 120 mijë qytetarë u detyruan të largoheshin nga BE në 2022, Franca me masa më të rrepta

Mbi 120 mijë qytetarë u detyruan të largoheshin nga BE në

Në tremujorin e katërt të vitit 2022, gjithsej 123,865 shtetas të vendeve të treta u urdhëruan të largoheshin nga Bashkimi Evropian dhe 28,155 shtetas të vendeve të treta u kthyen në një vend tjetër me urdhër për t'u larguar, zbuloi zyra zyrtare e statistikave të bllokut, Eurostat. .

Sipas Eurostat, si numri i porosive për t'u larguar nga BE-ja ashtu edhe numri i kthimeve u rritën në tremujorin e katërt të 2022 krahasuar me tremujorin e mëparshëm, raporton SchengenVisaInfo.com.

Të dhënat tregojnë se numri i shtetasve jashtë BE-së që u urdhëruan të largoheshin nga blloku në tremujorin e katërt të 2022 u rrit me 11 për qind krahasuar me tremujorin e tretë, ndërsa numri i shtetasve jashtë BE-së që u kthyen u rrit me nëntë për qind.

“Krahasuar me të njëjtin tremujor të vitit 2021, numri i qytetarëve jo-BE të urdhëruar të largohen u rrit me 37 për qind dhe numri i njerëzve të kthyer u rrit me 22 për qind,” shtoi Eurostat.

Ndër vendet anëtare të Bashkimit Evropian, Franca raportoi numrin më të madh të shtetasve të vendeve të treta të urdhëruar të largoheshin nga territori i saj në tre muajt e fundit të vitit 2022. Të dhënat tregojnë se gjithsej 36,835 shtetas jo-BE u urdhëruan të largoheshin nga Franca në tremujori i katërt i vitit të kaluar, duke përfaqësuar 30 për qind të totalit.

Franca u pasua nga Kroacia, e cila urdhëroi 19,795 shtetas jo-BE të largoheshin nga territori i saj, Austria (8,985), Greqia (8,510), Gjermania (7,450) dhe Italia (7,000).

Krahasuar me tremujorin e tretë të vitit 2022, është zbuluar se Bullgaria ka shënuar rritjen më të lartë të numrit të personave të urdhëruar për t'u larguar (+537 për qind), duke u rritur nga 510 në 3235. Në të njëjtën periudhë, numri i njerëzve të urdhëruar të largoheshin nga Irlanda u rrit gjithashtu - pothuajse u trefishua, nga 145 në 415.

Për sa i përket shtetësisë së njerëzve që u urdhëruan të largoheshin nga BE, Eurostat bëri të ditur se afganët kryesonin listën. Gjithsej 13,240 shtetas të Afganistanit u urdhëruan të largoheshin nga blloku në tremujorin e fundit të 2022.

Afganët u pasuan nga marokenët (9,470), algjerianët (8,510), si dhe pakistanezët dhe tunizianët.

Sa i përket kthimeve, është zbuluar se edhe Franca ka raportuar numrin më të madh të shtetasve jashtë BE-së të kthyer në një vend tjetër në tre muajt e fundit të vitit 2023. Franca ka kthyer 3,790 shtetas të vendeve të treta në një vend tjetër dhe pasohet nga Gjermania me 3,545 të kthyer , Suedia me 2625 të kthyer dhe Çekia me 2605 të kthyer.

Nga të gjitha këto vende, Çekia regjistroi rritjen më të lartë në numrin e të kthyerve në krahasim me tremujorin e mëparshëm (262 për qind), ndërsa sirianët kryesuan listën e shtetasve jo-BE që u kthyen në një vend tjetër.

Të fundit