Dieta më e mirë për personat që vuajnë nga diabeti

Personat që vuajnë nga diabeti, duhet të ndjekin një lloj diete për të mbajtur në kontroll sheqerin në gjak.

Për këtë, atyre ju nevojitet të konsumojnë produkte me vlera ushqyese, në sasi të moderuar, duke respektuar në maksimum dhe orarin e çdo vakti, pasi i jep mundësi organizmit të përdorë më mirë insulinën që merret nga ilaçet.

Disa nga ushqimet që duhet të konsumojnë diabetikët:

Fruta dhe perime, drithërat integrale, bishtajoret, produktet e qumështit pa yndyrë, miell integral, tërshëra, avocado, vaj ulliri dhe kolze, veza, peshk dhe fruta deti.