Flash News

E-TJERA

Flamuri shqiptar u ngrit në Bronx Borough Hall për 111 vjetorin e Pavarësisë

Flamuri shqiptar u ngrit në Bronx Borough Hall për 111 vjetorin e

A e dini se qyteti i Nju Jorkut është shtëpia e më shumë se 100,000 shqiptarëve? Sipas Fondacionit të Shoqërisë Shqiptaro-Amerikane, shumë prej këtyre komuniteteve u vendosën në Bronx. Të martën, disa prej tyre u mblodhën për një festë në Borough Hall, duke shënuar 111 vjetorin e pavarësisë për vendin e Evropës Lindore.

Presidentja e Bronx Borough Vanessa Gibson ngriti flamurin shqiptar jashtë ndërtesës së qeverisë për të nderuar kontributin që shqiptarët kanë dhënë në bashki. Ceremonia nderoi edhe liderët shqiptarë të komunitetit tonë, si Edit Shkrelli, e cila së fundmi u zgjodh gjyqtare e Gjykatës Civile të Nju Jorkut.

“Borough of Bronx krenohet shumë për diversitetin e tij të pasur kulturor, duke festuar trashëgiminë tonë unike dhe kontributet e të gjithë banorëve tanë,” tha Gibson. “Komuniteti shqiptaro-amerikan ka qenë dhe vazhdon të jetë një pjesë e rëndësishme e strukturës së bashkisë sonë të madhe.”

Flamuri shqiptar u ngrit në Bronx Borough Hall për 111 vjetorin e

Disa pjesë të Avenue Lydig në Bronx quhen ndonjëherë "Shqipëria e Vogël". Dhjetëra restorante dhe furra buke rreshtohen në rrugët ku mund të merrni mallra dhe ushqime autentike që zakonisht do t'i shihnit vetëm në Evropën Lindore. Një nga ato furra buke është Dukagjini Burek, ku njujorkezët mund të provojnë “burek” – një gatim tradicional nga Ballkani, i mbushur me mish, spinaq ose djathë.

“Është e rëndësishme të mbani mend gjithmonë se nga keni ardhur dhe të mbani gjallë të gjitha traditat,” tha një punonjës shumëvjeçar në Dukagjini Burek.

Shqipëria shpalli pavarësinë më 28 nëntor 1912 gjatë Luftës së Parë Ballkanike.

Të fundit