Gazeta britanike gjen zgjidhjen për krizën shqiptare: Partitë të ndalohen, siç bëri Zogu (i referohet Princit Leka)

Gazeta britanike Express i është referuar një statusi në rrjetet sociale të Princit Leka II në lidhje me situatën politike të ngarkuar në Tiranë. Pasi bën një pasqyrë të shpejtë të krizës, duke folur për bojkotin e zgjedhjeve, dekretin e presidentit etj., e përditshmja britanike ‘gjen zgjidhje’ te pretendenti për fronin e Shqipërisë, nipi i Mbretit Zog, Princi Leka II.

Shkruan Princi Leka:

Gjyshi im, themeloi si Republikën edhe Monarkinë e  parë, delegatët parlamentarë u votuan nëpërmjet një procesi të lirë dhe demokratik. Por ai ndaloi partitë politike (vitet ’30 në mënyrë që të parandalonte themelimin e Partisë Fashiste). Po fillon të duket sërish ide e mirë. Çfarë kaosi kemi në shtëpi”.

Më pas gazeta jep një përmbledhje të shkurtër se si Mbreti Zog themeloi Monarkinë disa vjet Republikës.