Problematikat me shtyllën kurrizore te fëmijët/ Spitali Hygeia na informon se çfarë duhet të dijë dhe të ketë kujdes çdo prind.

Cilat janë problemet me shtyllën kurrizore apo deformimet e kolonës te fëmijët, si të njohim faktorët e rrezikut (si mbajtja në kurriz e çantave të shkollës shumë të rënda, qëndrimi me orë të tëra përpara aparaturave elektronike…etj) që çojnë në përkeqësimin e këtyre problematikave, cilat janë shenjat e para që sinjalizojnë ekzistencën e këtyre deformimeve dhe si t’i njohim ato në kohë, cilat janë mënyrat e trajtimit dhe më e rëndësishmja si duhet të veprojnë prindërit për të evituar këto faktorë rrezikut që mund të çojnë deri edhe në dëme te pariparueshme për shëndetin e shtyllës kurrizore te fëmijët.Çanta e shkollës vitet e fundit duket se është bërë një shqetësim për prindërit, kjo për faktin se pasha e saj sjell shumë probleme për shëndetin e fëmijëve.

Për më tepër, ju ftojmë të ndiqni videon informuese nga mjeku kirurg ortoped i Spitalit Hygeia, Dr.Dritan Todhe.
Për t’u lidhur me mjekët kirurgë ortopedë të Spitalit Hygeia kontaktoni: 04 23 90 000