Punonjësi rezultoi me COVID, Ambasada Shqiptare në Greqi pezullon punën

Foto Ilustruese
Foto Ilustruese

Ambasadën shqiptare në Athinë ka njoftuar se ka pezulluar punën për shkak se një punonjës rezultoi pozitiv me COVID-19.

Teksa ka sqaruar situatën nëpërmjet një deklarate në Facebook, ambasada thekson se puna do të vijojë të jetë e pezulluar deri në marrjen e përgjigjeve për të gjithë punonjësit e tjerë.

Në njoftim bëhet me dije se janë dezinfektuar të gjitha ambientet, ndërsa iu bëri thirrje qytetarëve që mos të paraqiten pranë këtij institucioni.

Deklarata e plotë:

Duke kërkuar ndjesë për mbylljen e beftë të Ambasadës së Republikës së Shqipërisë në Athinë, ju njoftojmë se në kushtet e marrjes së informacionit në orët e vona të ditës së djeshme për infektimin e një specialisti të Ambasadës, i cili pas kryerjes së testimit përkatës rezultoi pozitiv ndaj Covid-19, ishim të detyruar të ndërmerrnim masa urgjente dhe ekstreme.

Gjithashtu, në Ambasadën e Republikës së Shqipërisë sistemi ka pësuar një defekt teknik, të cilin po e zgjidhim dhe ndërkohë janë marrë masa të menjëhershme për dezinfektimin e të gjitha ambienteve të Ambasadës.

Për sa më lart, mbetemi në pritje të të gjithë rezultateve të testimeve të kryera për Covid-19, të cilave konsujt dhe punonjësit e Ambasadës së Republikës së Shqipërisë në Athinë i janë nënshtruar, për t’ju rikthyer shërbimit sa më shpejt dhe të sigurt. Brenda pasdites së sotme do të njoftoheni nëse Ambasada do të vijojë të qëndrojë e mbyllur edhe ditën e nesërme, apo do t’i rikthehet punës pandalur, edhe përtej orarit, si zakonisht.

Lutemi të mos paraqiteni pranë Ambasadës Shqiptare në Athinë dhe të respektoni këtë njoftim duke mbrojtur në këtë mënyrë veten dhe të afërmit tuaj. Takimi i gjithësecilit do të spostohet në momentin më të afërt dhe të sigurtë.