Vendimi negativ për negociatat, ‘Financial Times’: Vetoja e Macron, një gabim historik

“Vetoja e Emmanuel Macron kundër fillimit të negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut mund të mbahet mend si një gabim historik që dobëson Evropën dhe minon aspiratat e saj për t’u bërë fuqi gjeopolitike”.

Kështu e nis editorialin media e njohur “Financial Times”  në një shkrim për mbylljen e negociatave ndaj dy vendeve.

në një shkrim për procesin e hapjes së negociatave.

“Blloku duhet të hapë bisedimet me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë, pastaj të reformojë veten”, shkruan FT.