Votat/ Kurti dhe Osmani vendosin rekord të ri

Lideri i Vetëvendosjes Albin Kurti dhe Vjosa Osmani e LDK-së kanë thyer rekordin për numrin e votave të marra.

Komisioni Qendror Zgjedhor ende nuk e ka shpallur zyrtarisht numrin e votave të kandidatëve, por koha.net shkruan se referuar burimeve Kurti, pa votat e diasporës dhe pa ato me kusht ka marrë 167 mijë vota.

Por sipas aktivistëve të VV-së, kreu i partisë ka marrë 185 mijë vota, kurse Osmani 162 mijë. Në bazë të këtyre votave, të dy arrijnë 82.2%.

Referuar raportimeve, si kreu i VV-së, ashtu edhe Osmani nga LDK-ja kanë vendosur rekord të ri, që nga ai i vitit 2010.